ročník 2017 - czech4thlonman.cz

Lazinov - přehrada Křetínka
WQF - SPRINT DISTANCE
Přejít na obsah
WQF World Championship long quadrathlon 2017


V sobotu 3. 6. 2017 se poprvé v malebné obci Lazinov na břehu přehrady Křetínka uskutečnil závod v kvadriatlonu a to v podobě MS v dlouhé distanci. Na startu se sešla téměř celá současná světová kvadriatlonová špička, což divákům zaručovalo pěknou podívanou hned od první disciplíny.

V úmorném vedru, které v sobotu panovalo, v závodě nakonec zvítězil český reprezentant Leoš Roušavý, který předvedl zejména v závěru neuvěřitelný výkon. Po kajaku vybíhal na dvacetikilometrovou trať běhu se ztrátou více než 17 minut. Na trati se mu však podařilo předběhnout všechny své soupeře a dostat se tak na první místo. Na druhém místě doběhl Thoralf Berg a třetí příčku obsadil další český reprezentant David Jílek. O dramatičnosti závodu svědčí také skutečnost, že po 135 km byl mezi prvními třemi závodníky rozdíl pouhopouhé 2 minuty a 17 sekund. Tento výsledek pro Leoše znamená obrovský sportovní úspěch a jen podtrhuje jeho kvadriatlonové kvality. Obdiv si však zaslouží všichni závodnici, kteří dokázali zdolat nejen náročnou trať, ale také překonali vysoké teploty, které nám počasí nabídlo.

Zajímavý byl i závod štafet, kde jednotliví členové vítězné štafety Under Armour CZ na svých úsecích doslova excelovali. Jejich výsledný čas 5:41:04 svědčí za vše…

K úspěšnému zvládnutí průběhu celého závodu a jeho zabezpečení, ať už na cyklistických a běžeckých tratích či na vodě, nemalou měrou přispěla obec Lazinov. Velké díky patří všem jejím obyvatelům za skvělou pomoc při chystání areálu a hasičům za bezpečnost závodníků na trati. Zajisté se sem všichni budeme, pokud to jen půjde, rádi vracet s dalšími závody.

Pavel Knitl























Přihlášení:


Návrat na obsah