ročník 2019 - czech4thlonman.cz

Lazinov - přehrada Křetínka
WQF - SPRINT DISTANCE
Přejít na obsah
WQF: World Cup - Sprint distance 2019

Výsledky : formát - pdf



A první závod letošního seriálu WQF World Cup sprint distanc na přehradě Křetínka v Lazinově máme úspěšně za sebou. Přestože v předešlých květnových dnech počasí nebylo zrovna přívětivé, v sobotu se na nás usmálo štěstíčko a krásné počasí napomohlo ke skvělému závodu. Start závodu jsme posunuli o hodinku později, abychom měli tepleji, a vyplatilo se, voda měla 13,4 °C a vzduch 17 °C. Plavecká část byla sice zkrácena na 400 m, ale ostatní disciplíny závodníci absolvovali komplet.

Nejrychlejším plavcem byl Tomáš Svoboda, za ním z vody vybíhal Ferenc Csima a Leoš Roušavý. Do cíle kola opět dojel nejrychleji Tomáš Svoboda, na druhé místo se posunul Leoš Roušavý před Ference Csimu a čtvrtý byl kvadriatlonový nováček David Kotorč, skvělý kajakář. Kajak následně zamíchal pořadím, na zvlněnou hladinu doplatil zejména Leoš Roušavý. Na první místo se po kajaku posunul Ferenc Csima následovaný Tomášem Svobodou. Jako třetí z kajaku vystupoval David Kotrč, který se posunul před Leoše. V závěrečném běhu se na první místo opět probojoval Tomáš Svoboda a za ním do cíle doběhl skvělý Ferenc Csima, trojici vítězů doplnil nováček ve startovním poli kvadriatlonistů David Kotrč, který tak kajakářkému smolaři Leošovi Roušavýmu nechal bramboru.
Skvěle bojovala také děvčata. Po plavání se v čele usadila Magdaléna Koberová, před dvojicí Susanne Walter a Fanni Bodolai. Na kole předvedla nejlepší výkon Susanne Walter a díky tomu šla první na kajak, kde se na ni dotáhla Fanni Bodolai. Do běžecké části vybíhaly společně, bohužel nedodržení kurzu běhu vedlo k jejich následné diskvalifikaci. Tímto se na první místo vrátila Magdaléna Koberová, druhou příčku obsadila Kata Balázs a stupně vítězů doplnila Radka Štýbnarová.

     
Závod byl krásnou propagací kvadriatlonu, všem závodníkům za předvedené výkony patří obdiv. Velké díky za odvedenou práci a zajištění klidného průběhu závodu náleží také pořadatelskému týmu, obci Lazinov a VZS Lazinov.












Návrat na obsah